Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2009 12:37 - Газов инжекцион от ново поколение
Автор: nobus Категория: Други   
Прочетен: 16007 Коментари: 17 Гласове:
2

Последна промяна: 20.12.2009 14:56


 

 

Най-новата разработка на инженерите от компания

 

СЛАВГАЗ

 

Импулсен широкодиапазонен регулатор на налягане за газ

VRTec   /Vaporizer Regulation Technology/

 

VRTec  - открива нова страница в развитието на газомоторните технологии.

Оргиналния поглед на задачата по осигуряване двигателите с газово гориво и разработка на компоненти за газобалонно оборудване с уникални свойства, позволиха да създадем газова система от ново ниво на стабилност, ресурс и комфортно ползване на газта като гориво. Настоящата разработка няма аналог в света и е защитена с патент.

 

 VRTec - това е преди всичко управление на налягането на газа в широк диапазон, позволяващо да се създаде максимално комфортни условия за работа на другите компоненти в газовата система и усигури подаване на необходимото количество газ в пикови режими на разход. Това се постига със способноста на VRTec да изменя динамично промяната на налягането в колектора он 0 до 0,5 МПа.

В VRTec - няма мембрани, лостови системи и гумени клапани, а следователно, няма влошаване на характеристиките на системата в процес на продължителна експлоатация и дефекти, свързани с тяхното стареене или износване. Обратната връзка с двигателя се осъществява от високоточен датчик на налягането и температурата на газа, вграден в корпуса на VRTec редуктора. Това съществено опростява монтажа на системаата на автомобила и изключва възможни грешки в монтирането. Също отпада необходимоста от пробиване на допълнителен отвор във входящия колектор на двигателя, тъи като не е необходима връзка с вакуума за редуктора. Дозирането на газа се осигурява от високочестотен газов инжектор, обезпечаващ поддържане на работното налягане с точност +/_ 5%.

VRTecосигурява комфортно каране на автомобила на газово гориво, подобно по гъвкавост и динамика с усещането при каране на бензин. При това в режимите на максимално натоварване не възникват критични условия на работа на газовата система, изискващи автоматично преминаване на автомобила на бензин. Често срещашта се болест на газовите инжекциони се свежда до неравномерност на инжекторите, която се проявява във вибрации на двигателя в режим на празен ход и увеличаване на разликата в разхода между бензин и газ повече от 20%.

Използването на VRTec регулатора позволява увеличаване времето на управление на газовите инжектори в режим на празен ход за сметка на

пониженото работно налягане на газа, близко до нула. Това допринася до значително подобряване равномерността на работа на двигателя. В режими на максимално натоварване напротив, VRTecрегулатора повишава налягането на подаване на газ до такива значения, при които продължителноста на импулса управляващ газа е почти равен с инпулса на бензин, а това значи че не се нарушава логиката за управление на мотора.

VRTec - има минимални габаритни размери в сравнение с обикновенните впръскващи редуктори, при това неговата производителност на изпарения газ е достатъчна за двигатели с обем до 7000 смі. и мощност до 250 кВт.

VRTecможе да бъде използван само в комплект с инжекторите на  СЛАВГАЗ и блока за управление АГАТ, тъй като само тези инжектори от всички съществуващи, могат нормално да работят при налягане по-високо от 3 атм. , а логиката за управление на VRTec- е уникална функция на блока АГАТ.

  

Системата АГАТ- VRTec

НОВА ДУМА В ГАЗОМОТОРНАТА ИНДУСТРИЯ НА СВЕТА.

 

 

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 

  1. Предназначение: регулатор-изпарител предназначен за работа в състав оборудване, осигуряващо използването на втечнен нефтен газ в качеството на моторно гориво. /възможни сфери на приложение: регулатори на газови котли, регулатори в системата на газопоршевых електростанции и т.н./
  2. Нагряването на изпарителя се осъществява от течността  на охлаждащата система на двигателя.
  3. Работния диапазон на изменение на излишното /избыточного/ налягане на газа на изхода на регулатора – от 0 до 0,3 МПа.
  4. Точност на поддържане на задаваното налягане на изхода на регулатора - +/_ 5%.
  5. Максимално входно налягане на газа, при което се гарантира регулиране на налягането - 1.6 МПа.
  6. Максимална мощтност на двигателя, осигурявана от регулатора при пускане налягане 0,3 МПа. – 220 кВт.
  7. Датчика за абсолютно налягане и температура на газа – интегрирани в корпуса на топлообменника на регулатора.
  8. Максимално потребляема електрическа мощтност – 50 Вт.
  9. Изключване подаването на газ в случай на аварийна ситуация – от електронния блок за управление. 

 

Преимущества пред съществуващите редуктор-изпарители

 

1.Компактност

2.Висока точност на подържане на изходното налягане.

3.Отсъствуват принципните недостатъци присъщи на механическите регулатори: инерционност, падове в налягането, нелинейност и др.

4.Няма необходимост за включване към вакуумната система на автомобила.

5.Възможност да получим която и да е необходима зависимост на изходно налягане.

6.В регулатора отсъствуват гуменотъканни мембрани, подлагани на разтягане и стареене, и като следствие губене на параметрите.

 

        ГАЗОВА АВТОМОБИЛНА СИСТЕМА AGAT- VRTec.

             Съвкупност от най-напреднали технически решения

 

Универсалният комплект за газово впръскване, е предназначен за преоборудване на инжекторни автомобили с искрово запалване и изполване в качеството на автомобилно гориво природен газ /МЕТАН/ - ТУ152-12-007-99 и газ втечнен нефтен /ПРОРАН/- ТУ 152-12-008-99.

 

    

 

      ЕБУ AGAT се произвежда в три изпълнения: 4, 6 и 8 цилиндров и притежава развита система за самодиагностика, провежда постоянен контрол за изправността на системата. В случай на произшествие настъпва пълно автоматично изключване и преминава на бензин. Използуването на електронни ключове позволява осъществяване на поцилиндров преход на двигателя от бензин на газ, което отстранява прекъсвания и заглъхване в момента на прехода.

      Програмното обеспечение на блока AGAT има вградена функция брояч на моточасове и пресмята времето на работа на бензин и газ, а също функция самонастройка на оборудването след монтажа и автоматична корекция на настройките в процеса на експлоатация.

       Реализирана функция за спиране на работата на системата на газ след зададен пробег км. Тази възможност позволява на монтажните центрове да осъществяват монтаж на разсрочено плащане или на кредит, без да се опасяват от неплащане, тъй като след зададения кредит километри системата автоматично ще премине на бензин и за да бъде възобновена възможността за работа на газ, ще е необходимо посещение в монтажният сервиз за да бъде отблокирана.

      Системата AGAT може да работи практически с всички типове газови инжектори. В състава на системата AGAT може да се ползуват всякякви редуктор-изпарители за инжекционни системи.

      В модификацията AGAT-VRTec. е реализиран двукунтурен алгоритъм за подаване на газ – управляващ както времето на дозирането, така и изменение подаването на налягане на газа на инжекторите.

      Многоточково впръскване на газ AGAT-VRTec.това е принципно нова технология, позволяваща запазване стратегията на подаване на гориво, заложена от завода производител.

     

       

                          Технически характеристики:

 

        Екплоатацията на преоборудвания автомобил се допуска при температура от -40є С, при която излишъкът от налягане на входа в системата не е по-малко 0,14 МПа. до +45є С.

        Налягането на втечнения нефтен газ на входа в системата – не е повече от 1,6 МПа.

        Налягането на газа на изхода от редуктор-изпарителя – от 0,01 МПа. Максимално значение ограничено от налягането на газа в бутилката.

        Номинално напрежение в инсталацията на автомобила – 12 В. Постоянен ток.

        Максимална потребявана електрическа мощност – не повече от 250

Вт.

       Тегло на системата без бутилката 3,6 кг.

       Превключване на вида гориво /бензин или газ/ - дистанционно от  мястото на водача.

       Стартирането на двигателя става на бензин независимо от положението на превключвателя за избор на гориво. Съществува възможност за пускането на двигателя директно на газ. /специален режим/

   

 

 

 

    Възможност за безпроводна връзка на автомобила с компютера. Дистанционното обслужване на автомобилите е удобно в зимното време на годината, в условия на недостиг на места в монтажния център, когато специалиста има възможност да обслужи автомобила без да го вкарва в бокса. Тази технология позволява осъществяването на връзка с монтираната система AGAT чрез интернет и да се осъществи диагностика и настройка на системата на произволно разтояние.

     Уникална технология за обновление на програмата за управление на двигателя чрез интернет. Благодарение на тази технология всеки клиент, монтирал си AGAT вчера или днес във всяко кътче на света, може да се обърне към наш дилър и да инсталира последните обновления на програмата в блока на своя автомобил. Операцията се осъществява за по-малко от 3 мин. на автомобила без демонтаж.

     Интерфейсът не е претоварен с подменюта и е интуитивно разбираем.

     Начинаещ специалист се нуждае от 30 мин. да усвои работата със системата AGAT.

      Постоянна техническа поддръжка. Нашите клиенти винаги могат да се свържат с инженерите-разработващи системата и да решат болшинството възникващи сложни ситуации.

 

                                  Опционални функции:

 

Индикатор за нивото на горивото без датчик на бутилката. Тази функция се активира чрез интерфейса. Собственника трябва само да стартира процеса на автокалибровка, натискайки на клавиша за избор на гориво и да го задържи повече от 5 секунди. В понанатъшната експлоатация системата AGAT ще информира своя собственик за оставащото количество газ в бутилката с точност +/_ 5%.

   

Автоматическа корекция на параметрите на системата AGAT в процеса на експлоатация. Тази функция обезпечава постоянна настройка на параметрите на системата отчитайки естественната деградация на компонентите. Този прогромен комплекс автоматично се обучава от особеностите на вградения алгоритъм за управление на бензин, запаметявайки горивната карта и след преминаване на автомобила на газ осигурява точното изпълнение условията на горивоподаване.

 

        Инженерите на СЛАВГАЗ разработиха инжекторен изпарител-регулатор на налягането с широк диапазон AGAT-VRTec. Сега налягането в рампата за всички режими на работа има оптимално значение. На празен ход може да се зададе налягане на газта близко до нула и да осигури равна и комфортна работа на двигателя. А в натоварени режими изходното налягане може да достигне значения на налягането в

бутилката, което гарантирано ще позволи осигуряване на произволно

ниво на натоварване. Контрола за налягането на газа с помоща на високо точен датчик осигурява стабилност на зададените характеристики целогодишно. AGAT-VRTec. регулатор има широк диапазон на приложение, и на двигатели по-малки от един литър, и на силови агрегати в 6-7 литров обем осигураващ еднакво оптимални характеристики.

 

       Програмното обеспечаване и интерфейса са безплатни.  

 

Инженерите на СЛАВГАЗ разработиха нов газов инжектор, в който са приложени последни технологии и специални композитни матеряли. При новия инжектор в ЯКОРА /плунжер/ е прибавен уникален плъзгащ лагер от берилиева сплав, така че работната двойка да бъде в условия до теоретично идеалните. При изпитанията на определен брой инжектори, параметрите на всеки един от тях са проверявани през 4 часа.

След 400 000 000 удара, което се равнява на 200 000 км. инжекторите не са показали износване и са запазили зададените параметри.


Новият газов инжектор на СЛАВГАЗ има недостижими данни:

 

 време на отваряне........................ 1.2 м.с.

 време на затваряне .......................0.9 м.с.

 Клапанната двоика е метал/метал.

 

 

За сравнение и обща култура предлагам да видите времена на отваряне на известни марки газови инжектори измерени на нашата апаратура.

 

 

 

 

Наименование

Минимальное время линейности, мсек

Сопротивление обмотки, Ом

SLAVGAS

1.5

2.3

KEIHIN

3.2

1.2

LANDI RENZO

3.4

1.0

BIGAS

3.6

? ~ 1,0

VALTEK

3.8

1.0

MATRIX

1.8

? ~ 1,0

BRC

3.6

1.0

 

 

 

 

Когато говорим за СЛАВГАЗ говорим за наука, технологии и матеряли, които не могат да бъдат имитирани.

 

Официален представител на СЛАВГАЗ ООО за България е:
Sofia Autogas Center  NOBUS Ltd   www.slavgasbg.com
M-tel 0888 843 222 Vivacom 0888 32 11 32

Инж. Н.Неев



 



Тагове:   ново поколение,


Гласувай:
2



Следващ постинг

1. анонимен - NizKepelemi
30.07.2011 02:12
http://owdijfvcnid.com - efdnlwiernf homaislagious <a href=http://efdincaa.com>dkyubwvfcn</a> seseviesced http://lirwjcnncvuier.com hopzefope
цитирай
2. анонимен - payday loans online 457 17458
18.10.2012 08:29
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12323>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11642>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7872 payday loans online
цитирай
3. анонимен - buy viagra online 514 14923
18.10.2012 10:21
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#21060>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#10729>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#3319 viagra online
цитирай
4. анонимен - buy generic viagra 602 10524
18.10.2012 14:14
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16469>buy viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16888>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#18065 buy viagra
цитирай
5. анонимен - viagra online 764 389
18.10.2012 23:18
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#8634>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18816>buy viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#1966 buy viagra online
цитирай
6. анонимен - reoplabourl
18.10.2012 23:32
<a href=http://allbestedmeds.com/compra-avana-italy.html>avanafil</a> pop a pill and are ready in needs and that is. http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html avanafil 1 Avanafil is known by the trademark name. You can take a long time since the seems to be faster or enlargement of the. http://allbestedmeds.com/buy-avana-usa.html - buy avana If you are worried the more dangerous side one pill per day comes to those which.
цитирай
7. анонимен - cheapest kamagra 13982
20.10.2012 11:54
<a href=http://orderkamagranow.com/#cnydd>buy kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#aoxyi >buy kamagra jelly</a> , http://orderkamagranow.com/#bimoi buy kamagra online
цитирай
8. анонимен - buy generic cialis 5188
21.10.2012 21:04
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#ukxwh>generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#vjona >cheap cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#kxdyg cheap cialis
цитирай
9. анонимен - viagra 50 mg 15089
22.10.2012 03:21
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#umuhf>buy generic viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#wlmpu >viagra online without prescription</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#gpjtt viagra 200 mg
цитирай
10. анонимен - buy cheap levitra 11463
22.10.2012 23:50
<a href=http://orderlevitrahere.com/#mayfm>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ykboe >levitra 20 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#jkjso levitra 40 mg
цитирай
11. анонимен - buy generic cialis 400 17768
23.10.2012 22:56
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#10566>generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7263>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#14290 cialis online
цитирай
12. анонимен - payday loans 468 17200
24.10.2012 00:09
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#10767>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12533>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#16826 payday loans
цитирай
13. анонимен - cheap cialis 7151
24.10.2012 13:39
<a href=http://cialisstorehere.com/#qrejt>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#wxatb >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#rvust cialis online
цитирай
14. анонимен - buy kamagra online 3416
25.10.2012 13:45
<a href=http://kamagrastorehere.com/#xwflc>kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#mejsq >buy kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#wszjw cheap kamagra
цитирай
15. анонимен - purchase levitra
25.10.2012 14:02
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#9486 - cheap levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2798>buy cheap levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#5256 online
цитирай
16. анонимен - cheap viagra 12520
25.10.2012 16:33
<a href=http://viagrastorehere.com/#dansr>cheap viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#vmhcr >buy viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#ixywx buy viagra online
цитирай
17. анонимен - buy cialis online 580 10114
26.10.2012 07:53
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#1318>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#17716>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#9163 buy generic cialis
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nobus
Категория: Други
Прочетен: 121905
Постинги: 2
Коментари: 31
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031